Wat is Online marketing?

Wij krijgen regelmatig de vragen: “wat is online marketing?” en “wat zijn de voordelen van online marketing?” In dit artikel beantwoorden wij deze twee vragen.

Brand Nova

Datum: 19 feb, 2020

Wat is online marketing?

Online marketing is het promoten van producten of diensten via het internet. Het doel hiervan is het aantrekken van potentiële klanten naar de website. De online markt is aan het groeien en er komen ieder jaar nieuwe vormen van online marketing bij. Ook neemt het internetgebruik toe met een stijgende lijn, waardoor u  gemakkelijker dan ooit uw doelgroep kan bereiken. De wereld is van offline naar online gegaan, hier kunt u ook op inspelen. Door stijgende online vindbaarheid te realiseren zult u de omzet zien stijgen. Door geen online marketing toe te gebruiken zult u merken dat de consument uw concurrent eerder vindt dan u.

Wat zijn de voordelen?

In vergelijking met traditionele vormen van marketing, zoals adverteren in de lokale krant, zijn online resultaten gemakkelijker te meten. U kunt gemakkelijk het succes van een marketingcampagne meten. Iets wat erg lastig was in het verleden bij traditionele marketing. Daarnaast is online marketing is in verhouding goedkoper. U kunt met relatief kleine marketingbudgetten heel succesvol zijn.

Waarom kiezen voor online marketing?

Veel Nederlandse ondernemers maken nog geen gebruik van de kracht van online marketing. Zo raadpleegt 72% van de Nederlandse consumenten reviews wanneer ze overwegen om een producten of diensten aan te schaffen. Echter speelt een klein deel van de Nederlandse ondernemers hier slechts op in.

Door bezig te gaan met online marketing  staat u niet stil en blijft u de concurrentie altijd een stapje voor.

%

Van het MKB zet in op Online marketing

%

Klikt alleen op het eerste Google zoekresultaat

%

Van het MKB verzamelt klantbeoordelingen

Online marketing uitbesteden bij Brand Nova

Wilt u meer naamsbekendheid, bezoekers, orders of leads halen uit online marketing? Dan bent u bij Brand Nova aan het juiste adres. Bekijk onze pakketten: