Wat is Content marketing?

In dit artikel beantwoorden wij de vraag: wat is content marketing?

Brand Nova

Datum: 26 feb, 2020

Wat is content marketing?

Als bedrijf heb je tegenwoordig behoorlijk wat concurrentie, dus dan wordt onderscheiden heel belangrijk. Dit kan onder andere door een content marketing strategie. Maar wat is content marketing precies? Heel breed gezien is het simpelweg marketing waarbij allerlei soorten content op verschillende platformen worden verspreid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan social media posts, blogs op websites, maar ook virtuele streetview tours. Alles om een bedrijf beter vindbaar te maken via zoekmachines en overal beter op de kaart te zetten.

Laten zien wat u bijzonder maakt

Het hangt dan ook sterk samen met branding. Wat een bedrijf bijzonder maakt en anders dan de concurrentie wordt via content marketing uitgelicht en breder zichtbaar gemaakt. Is uw bedrijf bijvoorbeeld echt een familiebedrijf, dan kunnen die waarden verpakt worden in mooie foto’s, video’s, een goede website en dergelijke die ervoor zorgen dat uw bedrijf beter op de kaart wordt gezet en daarmee meer klanten aantrekt.

Voor bestaande klanten is content marketing ook een fijne strategie omdat het de aanwezigheid van uw merk versterkt en dat zorgt ervoor dat klanten zich verbonden voelen met een bedrijf en minder snel verleid worden door content van een ander bedrijf! Als u eraan zit te denken om met content marketing aan de slag te gaan dan is het dus een goed startpunt om te kijken vanuit welke waarden uw bedrijf werkt en wat u dus bijzonder maakt (en beter dan de concurrentie).

Hoe starten met content marketing?

Content marketing kan best lastig zijn om mee te beginnen, zeker als u zelf niet per se een achtergrond hebt in marketing. Dit is een vrij globale uitleg dus als u na dit te lezen denkt maar wat is content marketing die ik kan inzetten voor mijn bedrijf? Er zijn verschillende content marketing bureaus die u kunnen helpen met het vormen van een strategie. Het voordeel hiervan is dat deze content marketing bureaus veel ervaring hebben en een op maat gemaakt pakket aan u aan kunnen bieden. 

Als u van plan bent om hierin te investeren is het dus wel een goed idee om research te doen. Daarbij is het wel goed om in uw achterhoofd te houden dat de bedrijven die u zelf makkelijk kan vinden over het algemeen beter zijn in hun merk marketen dan de bedrijven op de 3e pagina van Google.

Content marketing uitbesteden bij Brand Nova

Wilt u meer naamsbekendheid, bezoekers, orders of leads halen uit online marketing? Dan bent u bij Brand Nova aan het juiste adres. Bekijk onze pakketten: