Brand Nova » Google Mijn Bedrijf » Een klant zover krijgen een Review te Schrijven op Google

Review schrijven op Google? Hoe je klanten zover krijgt dit te doen

Klanten zover krijgen om een positieve review te schrijven op Google kan best lastig zijn. Sommige mensen zullen zich ongemakkelijk voelen wanneer ze als het ware “voor het blok gezet worden”.

Het probleem met reviews is dat veel ondernemers wachten totdat klanten hun positieve ervaringen gaan delen. Dit gebeurt alleen niet zo snel. Sterker nog, negatieve ervaringen worden sneller gedeeld dan positieve. Dus hoe kom je als ondernemer nou op een fijne manier aan meer Google Reviews?

Brand Nova

Datum: 13 okt, 2020

Gerwin Deinum

Allereerst is het belangrijk om te realiseren wat het belang is van het aantal positieve reviews op Google Maps, Google Zoeken en Google Mijn Bedrijf. Reviews spelen namelijk een belangrijke rol in:

✅ Verbeterde lokale vindbaarheid van ondernemingen;

✅ Reviews beïnvloeden het aankoopproces van potentiële klanten;

✅ Het aantal reviews verhoogt de conversie die je behaalt.

Oftewel het aantal reviews en een hoge gemiddelde beoordeling zorgt voor verbeterde lokale vindbaarheid en meer betalende klanten. Met review marketing behaal je dan ook makkelijk meer omzet.

Review marketing

Review marketing heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Steeds meer ondernemers zien in dat het hun bedrijf kan maken of breken. Want wees nou eerlijk? Eet je liever bij een restaurant met een 1 ster beoordeling op basis van 1 review of bij een restaurant met een gemiddelde beoordeling van 4,5 sterren uit 46 beoordelingen?

Review Schrijven Google

Reviews schrijven op Google

Het kan eigenlijk heel simpel zijn om meer positieve reviews te scoren op Google. Dit doe je door trouwe klanten te attenderen op het belang van reviews via Google voor jouw onderneming. Probleem met deze methode is dat je nooit weet of ze een review plaatsen die wellicht minder goed is voor jouw bedrijf. Daarnaast zullen maar weinig klanten gehoor geven aan het verzoek omdat ze het simpelweg snel vergeten om een review te schrijven op Google.

 

Wat is de beste oplossing

Tegenwoordig kun je als ondernemer met mooie software applicaties makkelijk veel reviews verzamelen. Het gemiddeld aantal sterren op het Google account kun je binnen korte tijd fors laten stijgen.

Zo hebben wij met onze volledig doorontwikkelde en verbeterde premium reviewcampagne al tal van ondernemers geholpen. Een recentelijk voorbeeld hiervan is Vakgarage Blokhuis. Binnen korte tijd hebben we mooie resultaten voor hen behaalt. Met onze software applicatie nemen we drempels weg van echte klanten zodat ze sneller reviews schrijven op Google.

De resultaten die wij bereikt hebben voor Vakgarage Blokhuis in de proefperiode

✅ 34 Positieve Reviews in Google in een maand tijd;

✅ Daadwerkelijk meer klanten en omzet;

✅ Verbeterde lokale bedrijfsvermelding;

✅ Van 3,8 gemiddeld naar 4,3 gemiddeld;

 

 Wil jij ook meer positieve reviews op Google?

Je kunt altijd contact opnemen met onze review experts.

Review Schrijven op Google