Brand Nova » Google Mijn Bedrijf » Online marketing advies en trends

Online marketing advies en trends

Anno 2020 zijn we allemaal bekend met de verschuiving van de traditionele marketing naar de online marketing die heeft plaatsgevonden. Maar veel ondernemers weten niet precies welke verschuiving er heeft plaatsgevonden in de online marketing in de afgelopen vijf jaar. In deze blog ontvang je online marketing advies, tricks en must knows!

Brand Nova

Datum: 23 jun, 2020

Nikki Goedhart

Zenden in één richting ten opzichte van een conversatie aangaan

Het ‘zenden’ in éénrichtingverkeer stond vroeger centraal, waarbij de consument verleid werd om een product of dienst af te nemen. Tegenwoordig kom je niet meer weg met alleen maar plat zenden. Voordat je de aandacht vraagt van de consument, moet je hem iets teruggeven, zodat hij jou die aandacht wil schenken. En dit is de essentie van een goede marketingcampagne tegenwoordig.

Wat hierin hedendaags veel gangbaarder wordt, is het weggeven van seminars, webinars, een proefpakket etc. Dit om wederkerigheid te creëren bij de klant. Deze klantbinding en klantbeleving is belangrijk voor het vertrouwen en een positief beeld.

Daarom publiceren wij als online marketing bureau ook dit artikel over online marketing advies en trends.

Maak gebruik van je eigen media

Wat vandaag de dag interessant is, is dat je veel media zelf kunt inrichten en gebruiken – in plaats van dat je afhankelijk bent van een derde partij die dit voor jou faciliteert op social media platforms. Denk hierbij aan het gebruiken van je eigen website als mediakanaal. Hierin kun je eigen nieuws presenteren, relevante artikelen, klanten de mogelijkheid geven om te chatten op de website. Je moet je kwetsbaar durven opstellen en niet denken dat als je dingen weggeeft dit je klanten gaat kosten. Het weggeven van informatie dat heel waardevol is voor hen, creëert juist ook waarde van klanten voor jou. En waarde toevoegen zorgt ervoor dat je aan meer klanten komt.

online marketing advies

Data driven marketing met de juiste focus

Daarnaast krijgt data driven marketing een steeds belangrijkere rol. Alles valt online te meten tegenwoordig. Bedrijven die dit niet doen, lopen zeker waardevolle informatie mis. Echter kun je zó veel meten, dat het begrijpelijk is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wat is nou echt relevant en wat niet? Een tip: gerichte doelstellingen maken van welke data je wilt verzamelen, zorgt voor de juiste focus. Dit is het startpunt. Daarnaast draagt het er ook aan bij dat het je salesfunnel beter afbakent, waardoor je ook gerichter werkt.

 

Goede content leidt tot meer klanten

Misschien is dit wel het beste online marketing advies: goede content zorgt voor meer klanten. Het zorgt voor conversie optimalisatie en zoekmachine optimalisatie. Laten we Google Mijn Bedrijf als voorbeeld nemen. Wanneer je bijvoorbeeld goede foto’s op Google hebt staan, blijven klanten langer hangen. Dit is een factor dat Google meeneemt om te bepalen of jouw pagina goed gerankt wordt. Meerdere factoren spelen hierin een rol. Het is dan ook aan te raden aan ondernemers om hier in te duiken.

Uit cijfers zien we namelijk dat 40 procent van de bezoekers nooit op jouw website terecht komt, maar dat ze alleen in jouw Google account blijven hangen. Het is dus van groots belang dat alle informatie compleet is en de achterkant goed is ingesteld. Wat daarnaast ook aan te raden is, zijn goede foto’s op je account, een virtuele tour door jouw bedrijf, bedrijfsvideo’s zodat men de sfeer kan proeven, etc. Dit gaat ervoor zorgen dat je lokaal beter gevonden wordt en klanten krijgt.

Kortom er zijn de afgelopen vijf jaar verschillende verschuivingen geweest. Duurzame klantrelaties, persoonlijke interactie, Google Mijn Bedrijf, Google Adwords, etc. Bedrijven die nog nieuwsbrieven sturen dienen op een creatievere manier te kijken naar media. En dat is prachtig, als je daar je hobby van maakt dan heb je een mooi beroep.

Meer hierover weten? Beluister direct onze podcast

of neem contact op

Advies online marketing
Meer Online Marketing advies ontvangen?

Lees hier alles over in ons e-Book. Deze bieden we vandaag gratis aan. Ontvang hem nu direct per mail.