Brand Nova » Google Mijn Bedrijf » Hoe je met Local SEO beter gevonden wordt

Hoe je met Local SEO beter gevonden wordt

Local SEO wordt bepaald door relevantie, afstand en prominentie. In dit artikel lichten we toe waar je op moet letten om lokaal beter gevonden te worden.

Brand Nova

Datum: 8 apr, 2020
Local SEO

Hoe bepaalt Google de positie in lokale zoekopdrachten

Google bepaalt op basis van 3 factoren welke positie jouw bedrijf heeft bij een lokale zoekopdracht. Local SEO wordt bepaald door relevantie, afstand en prominentie. Gecombineerd bepalen deze factoren welke bedrijf het beste overeenkomt met de zoekopdracht van uw klanten. Het kan dus voorkomen dat een bedrijf die verder weg is van de klant, beter zichtbaar is dan een bedrijf dat vlakbij gevestigd is. Door middel van Local SEO kunt u beter lokaal gevonden worden.

Relevantie

Het Google Mijn Bedrijf-account speelt een  grote rol bij het bepalen van de relevantie. Door volledige en gedetailleerde bedrijfsinformatie toe te voegen aan het  Google bedrijfsaccount, krijgt Google meer context en inzicht in uw bedrijf. Onder bedrijfsinformatie wordt o.a. verstaan:
– Beschrijving van uw bedrijf
– Verifiëren van uw locatie(s)
– Foto’s van uw bedrijf
– Informatie en updates over openingstijden

Daar extra inzicht te geven in uw bedrijf is Google beter in staat om een betere match tot stand te brengen tussen uw Google bedrijfsvermelding en relevante zoekopdrachten van uw klanten.

Meer tips over relevantie en Local SEO kunt u lezen in ons artikel:  Tips om meer uit Google mijn Bedrijf te halen

Afstand

Bij het vertonen van uw bedrijf in de zoekresultaten wordt rekening gehouden met de afstand tussen u en de locatie, voor zover bekend bij Google, van de klant. De makkelijkste manier is beginnen bij een juiste vermelding van de locatiegegevens van uw onderneming in het Google Mijn Bedrijf-account.

Naast een goede bedrijfsvermelding wordt aangeraden om gebruik te maken van structured data en rich snippets op uw website. Structured data is een stukje code dat toegevoegd kan worden aan uw website. Met dit stukje code vertelt u de zoekmachine in feite waar content op delen van uw website voor staat. Denk hierbij aan adresgegevens, telefoonnummer of reviews. Net zoals bij relevantie gaat het wederom om een stukje extra context dat u aanbiedt aan Google. U markeert als het ware woorden op uw website en geeft met een tag aan wat deze woorden inhouden.

Local SEO tips

Prominentie

De laatste factor die van belang is bij Local SEO is Prominentie. Deze factor wordt gebasseerd op informatie die te vinden is via internet. Denk aan links, artikelen en telefoonboeken die over uw bedrijf gaan. Het verwijst eigenlijk naar de bekendheid van uw bedrijf. Het aantal Google-reviews en scores worden daarnaast zwaar meegewogen bij het rangschikken bij van uw website. Hoe meer positieve beoordelingen en reviews, hoe hoger de positie van uw bedrijf in de zoekresultaten.

Local SEO laten uitvoeren door Brand Nova

Wij hebben alle kennis in huis om uw bedrijf lokaal beter vindbaar te maken. Dus wilt u beter gevonden worden door te starten met Local SEO? Dan bent u bij Brand Nova aan het juiste adres. Bekijk ons pakket:

> Hoger in Google Maps