Brand Nova » Google Mijn Bedrijf » Google Review verwijderen

Google review verwijderen en je online reputatie verbeteren

Een Google review verwijderen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je eigen geplaatste review verwijderen is niet zo lastig. Dit is namelijk een kwestie van één klik op de knop “review verwijderen”. Daarentegen is een negatieve Google review van een ander verwijderen een stuk lastiger.

Brand Nova

Datum: 12 mei, 2020

Gerwin Deinum

Waarom reviews belangrijk zijn

Reviews op Google bieden jouw klanten waardevolle informatie over jouw bedrijf. Bedrijven met veel tevreden klanten en positieve reviews vallen meer op dan bedrijf met negatieve reviews. Potentiële klanten vinden sociale bewijskracht van anderen erg belangrijk en baseren hier o.a. hun keuzes op. Wat daarbij niet helpt is dat ontevreden klanten meer moeite nemen om reviews te plaatsen dan tevreden klanten.

Dus mocht je bijvoorbeeld, zoals onderstaand voorbeeld, van plan zijn om te gaan adverteren om je lokale vindbaarheid te vergroten? Dan is het erg nuttig om werk te maken van je online reputatie. Dus open Google Maps eens en bekijk hoe jij er nu voor staat met jouw bedrijf.

Google Review verwijderen

Google reviews van anderen verwijderen

Het komt regelmatig voor dat bedrijven slechte reviews ontvangen van klanten. Of deze nou terecht zijn of niet, ze blijven in principe voor altijd staan op je Google Mijn Bedrijf account. Dus al jouw toekomstige potentiële klanten zullen deze reviews meenemen in hun overwegingen om bij jou te kopen. Om deze reden raden wij aan om actief bezig te gaan met je online reputatie zodat jouw bedrijf op de best mogelijke manier vertoond wordt aan de wereld. Heb je dan toch een negatieve review die geplaatst wordt? Dan kun je deze twee stappen ondernemen om een Google Review te verwijderen.

Meer invloed krijgen op de reviews die je ontvangt?

Voor het verzamelen van reviews maken wij gebruik van jouw huidige klanten; je krijgt de mogelijkheid nieuwe e-mailadressen via een speciale link door te gevenDeze reviews komen in een geautomatiseerd klantensysteem die positieve klanten ertoe aanzet om een Google review of Facebook review te plaatsen

Review Campagne

Kom in contact met je klant

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: de makkelijkste manier om een review te verwijderen, is helaas niet zo makkelijk. Google hecht namelijk veel waarde aan reviews en wil niemand zomaar censureren. Neem de ontevreden klant die een review plaatst dan ook serieus en reageer op zijn minst op de review. Zo laat je ook ten aanzien van andere klanten dat je het vervelend vindt en dat je het graag anders ziet. Je kunt negatieve reviews als volgt tackelen:

 

 1. Reageer zo snel mogelijk en wacht niet te lang;
 2. Toon begrip, ook al ben je het niet eens met de klant;
 3. Bied je excuses aan;
 4. Bied een oplossing aan of geef iets gratis weg ter compensatie voor het ongemak. Zo kom je makkelijk in contact met de klant;
 5. Vraag de klant om jou te mailen of bellen. En probeer de gemoederen te bedaren;
 6. Tot slot kun je jouw kant van het verhaal uitleggen en toelichten wat negatieve reviews met je bedrijf doen. Verzoek de klant op een subtiele manier om de negatieve Google review te bewerken of verwijderen.
 7. Mocht je samen met de klant er echt niet uitkomen en is de review absoluut onterecht? Dan kun je nog juridische stappen overwegen voor smaad. Het is echter wel de vraag of je zover moet willen gaan.
Google Review verwijderen

Meld de review aan bij Google

Het beleid van Google is erop gericht om alleen reviews te vertonen die eerlijk en onpartijdig zijn. Zo mogen bedrijfseigenaren bijvoorbeeld klanten niet betalen in ruil voor positieve reviews. Het beleid van Google schrijft het volgende voor: 

 • Geen spam en valse content;
 • De review moet over jou bedrijf gaan en niet over een ander;
 • Illegale content: plaatsingen die in strijd zijn met de wet mogen niet geplaatst worden;
 • Seksueel expliciete content;
 • Aanstootgevende en ongepaste reviews;
 • Content die aanzet tot haat en discriminatie
 • De plaatsing moet onder je eigen naam en niet onder een valse identiteit;
 • Belangenverstrengeling.

Is de geplaatste review die je wilt verwijderen in strijd met het beleid van Google? Dan kun je deze Google review laten verwijderen door hiervan melding te maken. Dit kun je doen in het Google Mijn Bedrijf account en de Google recensie aan te melden door te klikken op “markeren als ongepast”.

Google Review verwijderen