Brand Nova » Google Mijn Bedrijf » Vier tips om meer uit Google Mijn Bedrijf te halen

Vier tips om meer uit Google Mijn Bedrijf te halen

In dit artikel behandelen we vier tips waardoor jij meer uit je Google Mijn Bedrijf haalt. Veel ondernemers laten kansen liggen door het Google bedrijfsaccount niet volledig te optimaliseren.

Brand Nova

Datum: 7 mrt, 2020
Google Mijn Bedrijf

Google Mijn Bedrijf

Het zal je vast niet zijn ontgaan dat online marketing een steeds grotere tak is geworden van de marketing. Mensen gebruiken doorgaans Google om te zoeken naar een goed restaurant, een degelijke fietsenmaker of een mooi vakantiepark. Vaak blijft de blik hangen bij de korte samenvatting die Google biedt van jouw bedrijf (en de concurrentie). Hier staat alles wat de consument wil weten: openingstijden, reviews, foto’s etc. Het is misschien een open deur intrappen, maar het ‘Google mijn bedrijf’ account moet je dus wel zo willen aanpassen dat het zoveel mogelijk klanten naar jouw website leidt!

Makkelijker gezegd dan gedaan wellicht, maar geen zorgen in dit artikel wordt verteld wat de belangrijkste onderdelen zijn van het Google bedrijfsaccount en hoe je dit kan optimaliseren. Uiteraard kan je dit ook uitbesteden, maar dan is het alsnog goed om te weten wat een online marketing bedrijf precies voor je gaat en kan doen en wat daarin goed past bij de bijzonderheden van jouw bedrijf. Belangrijk om te melden; zorg wel dat je toegang hebt tot Google mijn bedrijf, claim die vermelding en dan kan je aan de slag met de volgende tips

Tip 1: Alle informatie is ingevuld op het Google bedrijfsaccount en alles klopt

Online vindbaarheid is ontzettend belangrijk, maar als het fysieke adres dan niet klopt schiet alle online marketing zijn doel voorbij. Denk in dit kader ook aan de openingstijden en dagen waarop die eventueel afwijken. Houd dit goed bij in Google Mijn Bedrijf, klanten die voor een dichte deur komen te staan zijn over het algemeen geen tevreden klanten.

 

Tip 2: Zorg voor sociaal bewijskracht

Wellicht doe je het zelf ook; vaak kijken potentiële klanten eerst naar recensies van andere klanten voordat ze besluiten om voor een bedrijf te kiezen. Het is dan ook van belang dat je authentieke reviews verzamelt. Afhankelijk van het bedrijf dat je hebt zijn er verschillende manieren om deze te genereren. Stel je werkt met een boel vaste klanten, dan is het niet zo gek om te vragen of zij een google review voor je willen schrijven om zo meer klanten aan te trekken. Mocht je een restaurant bezitten dan zal het misschien toch een beetje gek voelen om na het toetje te vragen of ze ook even een review achter willen laten. In dat geval is een andere strategie wellicht een betere match, denk aan een link op de website of een mailtje na een reservering

 

Tip 3: Presenteer je bedrijf op de best mogelijke manier

Het is geen geheim in de marketing dat de aandacht van mensen het meest geleid wordt door kleur. Voor je Google mijn bedrijf account houdt dat in dat mensen over het algemeen het eerst naar de foto zullen kijken. Dit is dan ook wel iets waar je echt aandacht aan wil besteden. Ook hier zijn weer verschillende opties beschikbaar afhankelijk van wat goed bij jouw bedrijf past. Het belangrijkste is dat deze foto’s een accurate sfeerimpressie geven en de aandacht trekken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door mooie close-ups van wat jouw bedrijf bijzonder maakt of door een Google virtuele tour aan te bieden van het interieur.

 

Tip 4: Het belang van Google Reviews.

Door reviews te verzamelen via Google Mijn Bedrijf geeft u Google een extra stukje context om te bepalen wat je doet, wie je bent en hoe goed je producten of diensten zijn. Het is logisch dat internetgebruikers hier waarde aan hechten, dus doet Google dit ook door het mee te nemen in je ranking. Daarbij vertrouwt Google geen enkel medium zoveel als haar eigen medium. Reviews die direct vanuit het Google bedrijfsaccount worden gegenereerd, zullen dan ook  zwaarder mee worden gewogen, maar ook duidelijker in beeld komen.

 

Google Mijn Bedrijf laten optimaliseren door Brand Nova

Wij hebben alle kennis in huis om uw bedrijf op de best mogelijke manier neer te zetten via Google Mijn Bedrijf. Dus zou u graag uw Google bedrijfsaccount willen optimaliseren? Dan bent u bij Brand Nova aan het juiste adres. Bekijk ons pakket:

> Hoger in Google Mijn Bedrijf